Gedeelde glasvezel

Connectiviteit is altijd beschikbaar

Tegenwoordig moet u uw medewerkers steeds een ultrasnelle internetverbinding bieden, ongeacht de activiteit en de grootte van uw onderneming.
Een gedeelde glasvezel is een betrouwbare, krachtige en voordelige oplossing om zowel de snelheid als de doeltreffendheid te verhogen. Dit is echt de technologie van de toekomst!

Troeven van dit product

 • Prijs

  De prestaties van glasvezel tegen een uiterst voordelige prijs.

 • Asymmetrische snelheden

  Downloadsnelheid van 250 Mbps en uploadsnelheid
  tot 30 Mbps.

 • SLA

  U profiteert van een reparatiegarantie binnen 4 uur.

 • Vast IP

  Het vaste IP-adres maakt een optimale integratie mogelijk van uw online-infrastructuur.

 • Vast IP: meerdere

 • SLA : 24/7

 • Verminderde latentie

 • QoS: optioneel

Glasvezel: de connectiviteit van de toekomst

Glasvezel is het netwerk van de toekomst: via een dergelijke kabel kunt u grote hoeveelheden bestanden tegelijkertijd uploaden en downloaden, met een lage latentie. Verder kunnen via glasvezel ook gegevens met lichtsnelheid worden verzonden. Uw gegevens lopen via een kabel die bestaat uit haarfijne glasvezelgarens. Dankzij deze oplossing beschikt u over een ultrasnelle verbinding die u toelaat bestanden in een mum van tijd te downloaden en uploaden. Verder biedt ze u een internetverbinding met snelheden tot wel 1 Gbit per seconde! Een absolute omwenteling, en Belcenter is duidelijk van plan om daarin een belangrijke rol te spelen!

Glasvezel wordt al heel wat jaren gebruikt voor ondernemingen. Maar de echte vernieuwing schuilt in de creatie van een netwerk, waarbij de glasvezels gedeeld worden binnen een volledige wijk, industriezone of kleine gemeente. De aanleg van een dergelijk netwerk vereist heel wat werkzaamheden, die jaren in beslag kunnen nemen. Dit nieuwe netwerk en de producten die eruit voortvloeien, banen de weg voor nieuwe manieren om te leven en te werken, die leiden tot een bijzonder hoge klantentevredenheid!

Belcenter heeft ervoor gekozen om met een andere provider samen te werken zodat we onze klanten snel andere gedeelde glasvezelnetwerken dan die van de concurrentie, en vooral met een toegevoegde waarde, kunnen aanbieden, en dat al vanaf begin 2019.

Beschikbaarheid

Deze ontplooiing vereist de aanleg van een nieuw netwerk dat compleet verschilt van het huidige breedbandnetwerk. De ontplooiing en de werkzaamheden zijn al gestart in bepaalde grote steden met een hoge bevolkingsdichtheid en industriezones. De eerste glasvezelverbindingen zullen vanaf begin 2019 gecommercialiseerd worden.

Daarbij streven we ernaar om de volgende verbindingen op het glasvezelnet te realiseren:

 • 85 % van de bedrijfszones,
 • 50 % van de woningen.

Maar wacht niet tot het zover is om uw toegang tot het glasvezelnet met Belcenter af te spreken. U kunt al contact met ons opnemen om na te gaan of dit nieuwe type toegang mogelijk zal zijn in uw zone.

Getuigenissen van onze klanten ...

Murielle Brynart

Directeur

De bouwsector is een van de belangrijkste sectoren van de Belgische economie (200.000 werknemers in België, 60.000 in Wallonië, 20.000 in Henegouwen). De Confederatie Bouw is de professionele werkgeversorganisatie die de ondernemingen in de sector (16.000 leden) in Europa, België, Wallonië en Henegouwen vertegenwoordigt en verdedigt. Als CONFEDERATIE BOUW HENEGOUWEN vertegenwoordigen wij bijna 1.500 bedrijven actief in alle vakgebieden van de bouwsector, van klein tot groot (zko, kmo …). Het was voor ons essentieel om een telecompartner kiezen die snel, flexibel, responsief en vlot kan ingrijpen. Van bij de eerste ontmoeting waren we overtuigd door BELCENTER, zijn luisterbereidheid en zijn vakkundigheid. BELCENTER speelt echt in op onze vragen en onze behoeften. We hebben van de opening van ons nieuwe provinciegebouw gebruik gemaakt om dit aan te sluiten op gedeelde glasvezel. Deze technologie garandeert dat al onze medewerkers verbonden zijn en stelt ons in staat om videoconferenties te houden met onze partners en leden. We zijn zo tevreden over BELCENTER dat we hun de opdracht hebben gegeven om al onze andere sites, verspreid over heel Henegouwen, aan te sluiten. Ik ben heel blij met de meerwaarde die BELCENTER ons biedt.

Wat wint u door te kiezen voor Belcenter?

 • Maatoplossingen

  Oplossingen die precies inspelen op uw behoeften dankzij de allernieuwste technologieën. Wij passen onze oplossingen aan de specifieke behoeften in functie van uw activiteit aan.

 • Eén dienstverlener met persoonlijke service

  Eén enkele contactpersoon voor al uw behoeften op het vlak van connectiviteit, telefonie en beveiliging. Eén enkel contactpunt vereenvoudigt de realisatie van uw project dankzij zijn kennis van uw infrastructuur.

 • Expertise en opvolging van het project

  Ongeëvenaarde expertise op het vlak van telecommunicatie in België. Wij begeleiden u doorlopend tijdens de realisatie en de opvolging van uw project.

 • Snelle inwerkingstelling en reactiviteit

  Wij stellen onze diensten zo snel mogelijk in werking. Indien nodig kunnen wij u dankzij beproefde procedures een oplossing voor uw connectiviteit bieden binnen 24 uur.

 • Gratis audit

  Wij evalueren uw behoeften en uw infrastructuur snel en gratis.

 • Uiterst krachtig netwerk

  Dankzij een geoptimaliseerde netwerkarchitectuur profiteert u van ongekende surfprestaties.

Ons Europees netwerk

Om voor onze producten topkwaliteit en het allerbeste SLA-niveau te kunnen verzekeren, is ons netwerk sterk aanwezig in heel Europa. Hierdoor zijn wij direct verbonden met meer dan 1500 providers wereldwijd, waaronder Microsoft, Facebook, Google of Amazon. Wij beschikken over meerdere redundante koppelingen naar Parijs, Amsterdam, Luxemburg en Frankfurt, wat ons in staat stelt om steeds de beste en snelste route voor te stellen wanneer u verbinding maakt met een content provider.

Voor de delen in de wereld waar we niet aanwezig zijn, werken we volgens uiterst strikte selectieprocedures wat betreft de kwaliteit en de grootte van de partner waarmee we samenwerken.

Wanneer u met het netwerk van Belcenter verbonden bent, kunt u zeker zijn van de beste route en de mooiste internetervaring. En vergeet ook niet alle voordelen van onze compleet gepersonaliseerde dienstverlening.

Technische ondersteuning

Hulp nodig?
Wij bellen u

Uw bericht is met succes verzonden.

Er heeft zich een fout voorgedaan, probeer het later opnieuw.

Gelieve de verplichte velden in te vullen.